Maistra
Press
Check rates
Overview PR contact News Brochures Web Albums form

Maistra najbolja u kategoriji velikih trgovačkih društava

Turistička tvrtka Maistra iz Rovinja proglašena je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom po izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK) te joj je na svečanoj dodijeli uručena nagrada "Zlatna kuna". Nagrada se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini na temelju pokazatelja uspješnosti u poslovanju.

Maistra najbolja u kategoriji velikih trgovačkih društava

„Priznanje je to svim Maistrinim zaposlenicima koji predano rade i postižu izvrsne poslovne rezultate. Veseli nas činjenica da zajednica prepoznaje višegodišnja Adrisova ulaganja u turizam, našu poslovnu izvrsnost i ustrajavanje da, zajedno s gradom, stvorimo najpoželjnije turističko odredište u nas", rekao je Tomislav Popović, član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre.

Maistra je jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj te čini jednu od strateških poslovnih jedinica Adris grupe. Raspolaže s 10 hotela, 8 turističkih naselja i 6 kampova u Rovinju i Vrsaru kapaciteta većeg od 35.000 kreveta što predstavlja oko 6% turističkih ostvarenja Hrvatske i više od 16% turističkih ostvarenja Istre. Prošlu je godinu tvrtka zaključila s 950 mil. kuna prihoda i 3,13 mil. noćenja.

Dosadašnje investicije u iznosu od 3 milijardi kuna svrstale su Maistrine hotele u sam vrh hrvatske premium ponude po cijenama i zadovoljstvu potrošača. Među najvažnija dosadašnja ulaganja ubrajaju se izgradnja hotela s pet zvjezdica Monte Mulini i Lone, koji su u destinaciju uveli dva poznata brenda, Leading Hotels of the World i Design Hotels, obnova šetališta, plaže i uvale Lone te obnova hotela Adriatic, najstarijeg hotela na ovom odredištu. Godine 2016. otvoren je obiteljski hotel Amarin pod brendom Kinder Hotel te je započela izgradnja novog hotela u Rovinju. Taj je projekt proglašen strateškim ulaganjem za Hrvatsku (u vrijednosti više od 600 milijuna kuna).

U narednom pak trogodišnjem razdoblju planirane su dodatne investicije od gotovo 2 milijarde kuna. Cilj je da više od 90 posto naših smještajnih kapaciteta bude u kategoriji 4 i 5+ zvjezdica, čime se žele privući gosti više platežne moći.

Također, sljedeće godine planira se početak većeg investicijskog ciklusa u Vrsaru gdje Maistra ima kampove, turistička naselja i hotel za što će se u razdoblju od 2017. do 2021. izdvojiti oko 450 milijuna kuna.

Uz ulaganja u Istri, Adris razmatra i mogućnost ulaganja u druga prestižna odredišta u nas, primjerice Zagreb i Split.