Maistra
Press
Check rates
Overview PR contact News Brochures Web Albums form

Rovinj obilježava 150. godišnjicu smrti Rossinija

U petak, 10. kolovoza, u prostoru bivše tvornice duhana s početkom u 21 sat, održat će se koncert opernih arija pod nazivom »Rossini! Rossini! Bravo, bravissimo!« u izvedbi Orchestra della Societa Filarmonia iz Udina. Ovim će se koncertom Rovinj pridružiti svečanom obilježavanju 150. godišnjice smrti talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija.

Rovinj obilježava 150. godišnjicu smrti Rossinija

Gioachino Antonio Rossini jedan je od najznačajnijih svjetskih skladatelja koji je svojim operama i stilom izmijenio poimanje glazbe u koju je ušao još kao dječak. Neka od njegovih najpoznatijih djela su bezvremenski »Seviljski brijač«, »William Tell«, »Turčin u Italiji«, »Otello«, »Mojsije u Egiptu « i mnoga druga.

Program koncerta pod zvijezdama koji se u Rovinju održava uoči manifestacije Noć sv. Lovre biti će zanimljiv, zabavan i po mnogočemu specifičan budući da upoznaje slušatelje s autorovim likom i djelom kroz glazbu i riječi. Na repertoaru će biti više od petnaest Rossinijevih djela obogaćenih anegdotama i crticama iz života glazbenog velikana koje će pod dirigentskom palicom maestra Alfreda Barchija, izvesti poznati soprani Sabina Willeit i Vilma Ramirez Alvarez, mezzo sopran Inez Osina Rues, tenor Li Biao, bariton Tan Qipeng i bas Neven Stipanov.

Organizator koncerta je tvrtka Vedras u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rovinja i Maistre.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventim.